תנופת הפיתוח הדמוגרפי והכלכלי, שבה נמצא כיום הקיבוץ, שונה בתכלית מזו שאפיינה אותו עד לפני חצי עשור; כך העידו בגאווה חברים וממלאי תפקידים במפגש עם הצוות התנועתי מאת נחמן גלבוע
מאז שנת 2002 מתנהל קיבוץ יסעור במודל של קיבוץ מתחדש, אז גם החל, ובינתיים הושלם, מהלך שיוך דירות וקליטת 50 משפחות ראשונות של חברים חדשים, במטרה לעצור את מגמה שאפיינה את יסעור, כמו גם את מרבית הקיבוצים – קיטון במספר החברים ובמספר הילדים. מהפך נוסף שחל בקיבוץ הוא חיסול כל החובות לבנקים, לשם כך נדרש היה מאמץ מיוחד של החברים והסדר חובות פרטני. כעת נותר חוב קטן בלבד לשרת עבור ארגון "משקי המפרץ". נתונים אלה נמסרו לצוות התנועתי בראשות מנכ"ל התנועה, מרקי לוי, שביקר השבוע בקיבוץ יסעור בגליל המערבי.
סקירתו של מיכה טיסר, מנהל עסקי חיצוני, הראתה כי הכנסות הקהילה נשענות על תעשייה, על חקלאות – גד"ש רפת, מטעים ולול רבייה – על תיירות ועל עבודת חברים. לחברים בגיל הפרישה משולמת פנסיה תקציבית בסך 2,750 שקל, וצוין יעד להגיע ל- 3,500 שקל בתוך זמן לא רב. מנהל הקהילה, דודו, ציין כי הקהילה מתמודדת עם הצורך לקיים תהליך של שילוב בין חברים ותיקים לחברים חדשים. אלה מצטרפים תחילה ב"עצמאות כלכלית", עם אפשרות לרכוש עד שלוש מניות בנכסים, והם שותפים בהנהלות ובחיי הקהילה. כעת נבדק מסלול לצרף חברים חדשים לשותפות בנכסים הכלכליים של הקיבוץ.
תנופת הפיתוח הדמוגרפי והכלכלי, שבה נמצא כיום הקיבוץ, שונה בתכלית מזו אשר אפיינה את יסעור עד לפני חצי עשור. כך העידו בגאווה חברים וממלאי תפקידים בהנהגה, במפגש עם הצוות התנועתי, שכלל את ליאת פאר ואמנון צורף (מלווי קיבוצי האזור), מרקי לוי (מנכ"ל), עמרי כנען (אגף מלווים), איתמר שוויקה (אגף כלכלה) ותמי ענבר (צמיחה דמוגרפית), שאליהם הצטרפו ראש מעצת מטה אשר, יהודה שביט, סגנו, אבי בנטל, וד"ר אורי וובר (מחלקה אסטרטגית).
הסקירה של מצב הקיבוץ החלה עם ימי ראשיתו. קיבוץ יסעור, אשר שמו מסמל את רצון המייסדים לעסוק בדיג (יסעור הוא עוף ים המצטיין בשחייה ובצלילה), עלה על הקרקע מעט אחרי הקמת המדינה. מייסדיו הם חברי תנועת השומר הצעיר מאנגליה ומהונגריה, שאליהם הצטרפו כעבור שבע שנים חברי גרעין מברזיל, וכיום מתגוררים במקום 320 נפשות.
בדיון ציינו אנשי יסעור בגאווה את השינוי הכלכלי, שיצרו בשנים האחרונות, ובמהלכו עברו ממצב של סיכון ממשי להמשך קיומם כקיבוץ, למצב של בלימה, וממנה למציאות של צמיחה כלכלית, אשר לצידה קליטת משפחות צעירות. אנשי יסעור פנו בבקשה לסיוע כספי בשיקום תשתיות פיזיות, וביקשו מהתנועה ליווי והדרכה בתהליך חברתי-קהילתי, שנדרש לאור מהלך קליטה מסיבי בשנים האחרונות.